Tuesday 29 May 2012

Ανοιχτή εκδήλωση του "Κόκκινο" στην Κατερίνη


«Ή εμείς ή αυτοί Κυβέρνηση της Αριστεράς Τσάκισμα του ναζισμού» ήταν το θέμα της ανοικτής εκδήλωσης που οργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής η οργάνωση «Κόκκινο» (Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ) στο Στέκι Πολιτών στην Κατερίνη.
Ομιλητής της εκδήλωσης ο Χάρης Παπαδόπουλος που αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάδειξης κυβέρνησης της Αριστεράς που συνεπάγεται μετωπική αντιπαράθεση με το σύστημα. Θα είναι μια «κοινοβουλευτική αφετηρία», «στιγμή» και βήμα στο ξεδίπλωμα του αγώνα για την εξουσία κι όχι ένα «στάδιο» αριστερής διαχείρισης της κρίσης.
Κατακτώντας την κυβερνητική εξουσία, η Αριστερά πρέπει να έχει συνείδηση ότι θα κάνει μόνο το πρώτο βήμα για να κατακτήσει πραγματικά την εξουσία: οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι μιντιάρχες, οι στρατηγοί, τα κατασταλτικά σώματα της αστυνομίας, με ένα λόγο αυτοί που κατέχουν την πραγματική εξουσία, θα θελήσουν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.
Κυβέρνηση της Αριστεράς για μας, τόνισε,  σημαίνει πολιτικό μέτωπο της Αριστεράς, ενιαίο μέτωπο όλων των δυνάμεων που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργαζομένων, κι όχι συμμαχίες με κόμματα. Η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να χτίσουν την πολιτική σχέση με το μαζικό λαϊκό ρεύμα σε εντελώς διαφορετική βάση: τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει με την Αριστερά στην κυβέρνηση (ας δούμε το ενδεχόμενο αυτό στη δυναμική των εξελίξεων και όχι στατικά) και το λαό στον «καναπέ».
Πολύ περισσότερο ανέφερε ότι δεν αρκεί καν ο λαός να στηρίζει απλώς την «κυβέρνησή του», αλλά πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον εξωκοινοβουλευτικό αγώνα και η κυβέρνηση της Αριστεράς με την πολιτική της να δώσει δύναμη και «όπλα» στον κόσμο για να τον ξεδιπλώσει πιο αποτελεσματικά και πιο ορμητικά! Ο στόχος είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα είναι «στιγμή» και βήμα στη διαδρομή για να έρθει ο λαός (η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της) στην εξουσία!
Σε άλλο σημείο ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε: «Το επόμενο διάστημα όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει θα είναι έκτατης ανάγκης. Αν θα είναι κυβέρνηση της αριστεράς θα έχει δυο δρόμους ή να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα και τότε θα καταρρεύσει κάτω από τη χλεύη του κόσμου ή θα συγκρουστεί με συμφέροντα, θα προσπαθήσει να καταργήσει το μνημόνιο, θα πρέπει να ανεβάσει άμεσα το βιοτικό επίπεδο του κόσμου δίνοντας πίσω μισθούς, συντάξεις. Θα πρέπει να πάρει τόσο σκληρά μέτρα ενάντια στο κεφάλαιο και όλοι οι «φορείς εξουσίας» θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν αυτή την κυβέρνηση.
Άρα θα πρέπει να αποτελέσει αυτή η κυβέρνηση μια αφετηρία να πάρουν οι εργαζόμενοι την εξουσία στα χέρια τους. Αυτή η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο μόνο δρόμο που έχει σήμερα, που κατά τη γνώμη μας είναι ο σοσιαλισμός. Εμείς προτείνουμε να βγούμε από την κρίση του καπιταλισμού και τον καπιταλισμό.
Αν δεν είναι κυβέρνηση της αριστεράς αλλά οποιαδήποτε άλλη, θα είναι επίσης μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης που  θα έχει να αντιμετωπίσει  την οργή του κόσμου, και δεν θα πάρουν απλώς φριχτότερα μέτρα αλλά θα έχουν να αντιμετωπίσουν ακραίες εκδηλώσεις του κόσμου, που δεν αντέχει άλλο. Για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση αναγκαστικά δεν θα το κάνουν μόνον με κατασταλτικούς μηχανισμούς, αλλά και με τη βοήθεια των ναζιστών.  
Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη διγλωσσία που παρατηρείται στα στελέχη του, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην είναι η Αριστερά που θέλει το Κόκκινο αλλά παρόλα αυτά είναι η αριστερά που τόλμησε να βάλει το ζήτημα αριστερής κυβέρνησης ενώ οι άλλοι δυνάμεις της Αριστεράς δεν το έπραξαν.
Δεν περιορίζεται στο να κάνει αντιπολίτευση ή να ρίξουν μια κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτή την τομή είπε «θέλω να κυβερνήσω» και συσπείρωσε κόσμο γύρω του. Για να ξεπεραστεί η διγλωσσία στο ΣΥΡΙΖΑ  είναι να απαιτήσει ο κόσμος να γίνει μέλος του, να έχει δικαίωμα και άποψη για τον αρχηγό της ομάδας στην οποία εντάσσεσαι.

No comments: