Tuesday 18 January 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΑΙΗΣ ΜΑΓΕΡ

ΟΤΑΝ ΤΟ ΨΕΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΨΕΜΑ
Aναδημοσίευση από κατάληψη  ROSA NERA (μαύρο ρόδο) 18/1/11 

Την Πέμπτη 13 του Γενάρη, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα, συλλαμβάνονται τέσσερα άτομα ως ύποπτοι για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση. Την επόμενη μέρα στα πλαίσια της ίδιας επιχείρησης συλλαμβάνεται η Φαίη Μάγερ, με μοναδικό στοιχείο μια συνάντησή της – σε δημόσιο χώρο – με έναν απ’ τους  τέσσερις συλληφθέντες.
Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του ονόματός της, η ελ.ας. διοχετεύει ‘’άτυπα’’ την ψευδή πληροφορία ότι η μητέρα της είχε υπάρξει μέλος της ένοπλης οργάνωσης R.A.F. στη γερμανία και σε βάρος της είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης το 1999, προσπαθώντας να ενισχύσουν έτσι το σενάριο περί διασύνδεσης εγχώριας και διεθνούς τρομοκρατίας.

Το θέμα ‘’πουλάει ‘’ κι έτσι τα όρνεα των μέσων μαζικής εξαπάτησης διψασμένα για αποκλειστικότητα, εμπλουτίζουν τα ρεπορτάζ  τους με ανυπόστατες πληροφορίες – που φτάνουν στα όρια του γελοίου – για το παρελθόν των γονιών της και τη δική της παρουσία στην ελλάδα και στον αναρχικό χώρο. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης: η μητέρα της έχει παραδοθεί στο λίβανο (να και οι σχέσεις με τη μέση ανατολή), έχει φυλακιστεί και αποφυλακίστηκε το 2001, ο πατέρας της (υποτιθέμενο μέλος κι αυτός της R.A.F.) έχει σκοτωθεί σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στη Βιέννη το 1999, το 1978,  κάποια στιγμή τέλος πάντων. Η ίδια αλλού εμφανίζεται  να βρίσκεται  στην ελλάδα 7 μήνες, αλλού κάποια χρόνια, κάπου ακούστηκε στα πεταχτά ότι έχει ζήσει και σπουδάσει σε κάμποσες πόλεις της επικράτειας.
Τρεις μέρες μετά και αφού το φιάσκο έχει αποκαλυφθεί και η ίδια έχει αφεθεί προσωρινά ελεύθερη, κανείς ‘’δαιμόνιος’’ ρεπόρτερ δεν έχει ανακαλύψει ακόμα ότι η Φαίη Μάγερ μαζί με τη μητέρα και τα αδέρφια της, ζει εδώ και χρόνια στην ελλάδα, εδώ πέρασε τα παιδικά της χρόνια, εδώ μεγάλωσε. Κατά συνέπεια η παρουσία της εδώ  δεν έχει τίποτα το μυστηριώδες και ύποπτο.
Τρεις μέρες μετά η ελ.ας. και τα μ.μ.ε. για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να αποποιηθούν των ευθυνών τους ρίχνοντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλον. Για το ηθικό ζήτημα που εγείρει η συκοφάντηση και ο στιγματισμός μιας ολόκληρης οικογένειας και τις πιθανές συνέπειες στην καθημερινότητα και στις κοινωνικές τους σχέσεις  και οι μεν και οι δε τηρούν σιγή ιχθύος.
Καθώς το κράτος οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στη χρεωκοπία – ουσιαστική διότι η ηθική έχει επέλθει εδώ και καιρό – το βιοτικό επίπεδο πέφτει με ραγδαίους ρυθμούς και η οργή και η αγανάκτηση συσσωρεύονται με εξίσου ραγδαίους ρυθμούς, ο μόνος τρόπος για να συντηρήσει την ύπαρξή του είναι να ενισχύσει το φόβο και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών δημιουργώντας εσωτερικούς εχθρούς. Με ψέματα φτιάχνει εθνικούς μύθους και επιτίθεται στους μετανάστες, στους άνεργους, στους πολιτικοποιημένους ανθρώπους, στους μαθητές, στη φύση και στην κοινωνία συνολικά. Και  σε αυτά τα πλαίσια δε διστάζει – ποτέ δε δίστασε άλλωστε -
  • να δημιουργήσει ενόχους
  • να καταπατήσει το τεκμήριο της αθωότητας
  • να διαπομπεύσει ανθρώπους δημοσιεύοντας φωτογραφίες τους για να ενεργοποιήσει το χαφιέδικο μηχανισμό που χωρίς αυτόν δεν μπορεί να υπάρξει
  • να ποινικοποιήσει κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις
  • να στήσει άθλια σενάρια επιστημονικής φαντασίας και να τα αναπαράγει σε συνεργασία με τα τσιράκια του, μ.μ.ε. και πληρωμένους κονδυλοφόρους.
Οι αναποδογυριστές της αλήθειας δεν είναι απλώς άτομα αλλά ολόκληρος μηχανισμός.  
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

No comments: