Wednesday 14 December 2011

ΟΙ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

Η βίαιη επέμβαση της αστυνομίας και η εκκένωση της κατάληψης «ΕΠΙΒΙΩΣΗ» (από άστεγους ανέργους και μετανάστες) στη Φράγκων (που παλιότερα  στέγαζε το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» και για χρόνια ήταν  εγκαταλειμμένο) σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη ήρθε να καταδείξει το χαρακτήρα του κράτους έκτακτης ανάγκης που δημιουργείται σιγά σιγά.  

Τη στιγμή που εκατοντάδες ακίνητα στην πόλη μας είναι εγκαταλειμμένα και ακατοίκητα από χρόνια, ενώ χιλιάδες είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν έντονο στεγαστικό πρόβλημα, η κυβέρνηση επιλέγει να τσακίσει την όποια μορφή αντίστασης, όσο ειρηνική κι αν φαντάζει αυτή. Στο κράτος που οραματίζονται αυτοί, δεν έχουν χώρο οι άστεγοι, οι απόκληροι αυτής της κοινωνίας (που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει) ή όσοι επιλέγουν να ζουν κόντρα στις επιταγές της σύγχρονης πολεοδομίας.        
Καταδικάζουμε την επέμβαση της αστυνομίας στον κατειλημμένο χώρο «ΕΠΙΒΙΩΣΗ» και την προσαγωγή 30 ανθρώπων στη ΓΑΔΘ, μεταξύ αυτών και ενός ανήλικου κοριτσιού, που το μοναδικό τους «έγκλημα» ήταν η επιλογή τους να ζήσουν με αξιοπρέπεια σε έναν χώρο εγκαταλειμμένο και ξεχασμένο από όλους. 

ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011

No comments: