Monday 31 May 2010

Ανοιχτή συζήτηση για το σιωνισμό στη Νεάπολη

Η "Κόκκινη Ορχήστρα" Θεσσαλονίκης σας καλεί σε ανοιχτή κουβέντα με θέμα:
"Tι είναι σιωνισμός
και γιατί η αριστερά πρέπει να παλέψει για τη διάλυση του κράτους του Ισραήλ"
ΝΕΑΠΟΛΗ Θεσσαλονίκης, Βενιζέλου 35, γραφεία ΣΥΡΙΖΑ, στάση Ρουμανικά, λεωφ. 57&64, Δευτέρα 31 Μαΐου 2010, 20:30, μετά το τέλος της διαδήλωσης.
(τηλ. 6984 188586, angoleirinho@gmail.com)
Σχετικά: Σιωνισμός: Η σοσιαλιστική προοπτική στην Παλαιστίνη περνά από την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ

Το σιωνιστικό κράτος δολοφονεί

Όλοι-όλες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 μμ στην Kαμάρα

Τελικά οι σιωνιστές του Ισραήλ έκαναν πράξη τις απειλές τους. Τα ξημερώματα εκπαιδευμένοι δολοφόνοι επιτέθηκαν, στα διεθνή ύδατα, ταυτόχρονα σε όλα τα πλοιάρια του στόλου της ελευθερίας που είχε ως στόχο τη μεταφορά ανθρωπιστικού υλικού στη Γάζα . Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, υπάρχουν 19 νεκροί και 60 τραυματίες. Τα κατελλημένα πλοία του Free Gaza έχουν καταληφθεί από τον ισραηλινό στρατό και οδηγούνται σε λιμάνι του Ισραήλ.
Οι απολογητές του εγκλήματος αυτού, μέσω των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, κάνουν λόγο για επίθεση που δέχτηκαν οι ισραηλινοί καταδρομείς από τους ακτιβιστές. Σε λίγο θα ισχυριστούν πως οι δολοφόνοι τους βρίσκονταν και σε νόμιμη άμυνα.
Εξάλλου βρισκόμενο σε άμυνα το σιωνιστικό κράτος έχει ισοπεδώσει δύο φορές από το 2006 τη Γάζα και έχει εισβάλλει στο Λίβανο. ΣυνέχειαΑυτοί που έχουν δημιουργήσει τη μεγαλύτερη φυλακή στον κόσμο, τη Γάζα. Αυτοί που καταδικάζουν σε αργό θάνατο πέντε γενιές Παλαιστινίων, αυτοί που αρνούνται με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας να αναγνωρίσουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Χαμάς, που υπέθαλψαν με κάθε βρώμικο μέσο τον παλαιστινιακό εμφύλιο. Αυτοί οι νεόκοποι φασίστες που κουρελιάζουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου από την ύπαρξη του σιωνιστικού κράτους, δολοφονώντας αμάχους με απαγορευμένα όπλα, πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Επιτέθηκαν σε αποδεδειγμένα ανθρωπιστική αποστολή που είχε ελεχθεί από τις λιμενικές αρχές Ελλάδας και Τουρκίας και μάλιστα σε διεθνή ύδατα. Οι σιωνιστές αποφάσισαν πως κάθε πράξη αλληλεγγύης στους πολιορκημένους της Γάζας ισοδυναμεί με τρομοκρατία και τιμωρείται με θάνατο.
Η ισραηλινή αριστερά, οι πολίτες του Ισραήλ οφείλουν να καταδικάσουν το στυγερό έγκλημα του κράτους, αν θέλουν να σώσουν την τιμή του ισραηλινού λαού. Αλλιώς ας μην απορούν που η καθημερινότητα τους απειλείται από καμικάζι και αυτοσχέδιους πυραύλους.

Όσο για τη διεθνή κοινότητα, θα επιβάλλει σύμφωνα με το δικό της δίκαιο κάποια κύρωση στους στυγνούς αυτούς εγκληματίες; Ή θα είναι μια ακόμα ανεφάρμοστη απόφαση του ΟΗΕ που απλά θα αποθρασύνει τους σιωνιστές;
Οι λεονταρισμοί και η βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους, δεν πιστοποιεί την ισχύ του, αλλά την αδυναμία του κι αυτό ας το έχουν υπόψη τους όσοι φαντασιώνονται πως η στρατιωτική δύναμη εγγυάται την ασφάλεια τους
• Να τιμωρηθούν οι δράστες της στυγερής δολοφονίας
• Άμεση απελευθέρωση των υπόλοιπων πλοίων
• Αλληλεγγύη άνευ όρων στον παλαιστινιακό λαό

Wednesday 19 May 2010

Γενική απεργία, Πέμπτη 20 Μάη

Συγκέντρωση στις 10.00 πμ, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Εργαζόμενοι/ες
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις αξιώσεις του μηχανισμού στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ- ολοκληρώνει το έγκλημα της πλήρους αποδόμησης του Δημόσιου κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.
Η μοναδική της επιδίωξη είναι ο περιορισμός της δαπάνης μέσω της απαλλαγής του κράτους από θεσμοθετημένες υποχρεώσεις του και ο περιορισμός της δαπάνης αυτής στα σημερινά επίπεδα σε σχέση με το ΑΕΠ.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Saturday 15 May 2010

Ανοιχτή κουβέντα στη Νεάπολη με θέμα: "ΚΡΙΣΗ & ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ".

"Όσο η αριστερά δεν προτείνει ανοιχτά πολιτικές λύσεις που να αμφισβητούν ευθέως το κλονιζόμενο καθεστώς, τόσο θα ταυτίζεται στις συνειδήσεις του κόσμου με το καταρρέον σύστημα και θα χάσει μια μοναδική ιστορική ευκαιρία.
Τώρα η κοινωνία αρχίζει και πολώνεται κι αυτό αφορά εκατομμύρια ανθρώπους και όχι τις συνηθισμένες μειοψηφίες. Ή ο καπιταλισμός θα βγει από την κρίση του, χωρίς στοιχειώδη εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα, ή οι πιθανές άγριες εξεγέρσεις θα μετατραπούν σε σε επαναστάσεις. Εκεί θα καταλήξει η κοινωνική δυναμική".
Η "Κόκκινη Ορχήστρα" Θεσσαλονίκης σας καλεί σε ανοιχτή κουβέντα με θέμα: "ΚΡΙΣΗ & ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ".
ΝΕΑΠΟΛΗ Θεσσαλονίκης, Βενιζέλου 35, γραφεία ΣΥΡΙΖΑ, στάση Ρουμανικά, λεωφ. 57&64, Σάββατο 15 Μαΐου 2010, 18:30
ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Θεσσαλονίκης (τηλ. 6984 188586, angoleirinho@gmail.com)

Sunday 9 May 2010

Αντιφασιστική διαδήλωση μετά τη 2η επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Δυτικών Συνοικιών

Ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή στις 5.00 έγινε 2η επίθεση με μολότοφ αυτή τη φορά στο στέκι των δυτικών συνοικιών Θεσσαλονίκης.(Πατριάρχου Γρηγορίου 34, Αμπελόκηποι) προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές. Εκείνη την ώρα μέσα βρισκόταν ένας σύντροφος που έσβησε και τη φωτιά. Θυμίζουμε ότι πριν δύο μέρες τα ίδια φασιστόμουτρα που οργάνωσαν την εμπρηστική δολοφονική επίθεση είχαν επιτεθεί ξανά την Παρασκευή 7/5 στις 11:30 μ.μ., γύρω στους 10 αλήτες με κράνη, κοντόξυλα και σιδερογροθιές. "Η επίθεση αποκρούστηκε επιτυχώς από συντρόφους που βρίσκονταν στο στέκι τρέποντας τους σε φυγή και αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το βαθμό της θρασυδειλίας τους. Η αντίδραση της γειτονιάς ήταν άμεση και αλληλέγγυα προς το στέκι και τους παρόντες συντρόφους", όπως σημείωσε με ανακοίνωσή της η Συνέλευση του Στεκιού. [Συνέχεια]
Για τις επιθέσεις αυτές πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι διαδήλωση από την Πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους μέχρι το Στέκι και με συμμετοχή τουλάχιστον 200 ανθρώπων, δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα φασιστοειδή ότι δεν θα έχουν καμία τύχη στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Αυτό να το πάρουν χαμπάρι μια και καλή.Λίγο πριν οι εμπρηστές δολοφόνοι επιτεθούν στο Στέκι, οι "σύντροφοί" τους στην Αθήνα καλούσαν σε διαδήλωση "μνήμης" για τους 3 αδικοχαμένους υπαλλήλους της Μαρφιν. Η θρασύτητα και η υποκρισία των φασιστών δεν έχει όρια. Πράγμα που όλος ο κόσμος το γνωρίζει γι' αυτό και η άθλια συνάθροισή τους στην Αθήνα παρά την πανκινητοποίηση όλων των φασιστικών συμμοριών και πίσω από δήθεν ανεξάρτητες ομάδες στο facebook και με τη συνδρομή του "τροκτικού" δεν είχε περισσότερα από 150 άτομα.

Saturday 8 May 2010

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
Την Παρασκευή 7/5 γύρω στις 11:30 το βράδυ, 10 θρασύδειλοι φασίστες επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Δυτικών Συνοικιών με κράνη, κοντόξυλα και σιδηρογροθιές. Η επίθεση αποκρούστηκε πλήρως από συντρόφους που βρίσκονταν στο στέκι τρέποντας τους σε φυγή και αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το βαθμό της θρασυδειλίας τους. Η αντίδραση της γειτονιάς ήταν άμεση και αλληλέγγυα προς το στέκι και τους παρόντες συντρόφους.
Σε μία περίοδο κοινωνικών αναταραχών και αναβρασμού το παρακράτος αναλαμβάνει πρωτεύοντα ρόλο προσπαθώντας να χτυπήσει ριζοσπαστικά κομμάτια της κοινωνίας και ελεύθερους κοινωνικούς χώρους. Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη.

Κράτος και παρακράτος δε μας φοβίζουν… Μας εξοργίζουν.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΗ στις 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Λεωφορεία 21,32,32Α στάση Φιλιπουπόλεως